Gastronomia

Strona główna » Gastronomia

Udane wesele to takie, na którym Młoda Para i wszyscy goście są zadowoleni z oprawy muzycznej i gastronomicznej. W ramach weselnej gastronomi najważniejsze to smaczne posiłki oraz ciasta i tort na deser.

WESELNE MENU LOKALU

W cenie wynajęcia lokalu najczęściej jest jedzenie: dwudaniowy obiad z deserem, kilka dań gorących, zimne przekąski, sałatki oraz zimne i gorące napoje. Jest to wersja podstawowa, a w rozszerzonej są dodatkowe 3 produkty, czyli ciasto i tort, owoce i alkohol.

Dobra muzyka i alkohol oraz smaczne jedzenie to podstawa udanego wesela. W weselnym menu ważne są 3 rzeczy: ilość i jakość, urozmaicenie i sposób podania. Goście powinni mieć wybór z potraw mięsnych i wegetariańskich. Dobrym pomysłem są „stoły wiejskie”, gdzie spróbujemy tradycyjnych polskich potraw: wędzone kiełbasy i szynki, smalec, pieczony dzik, bimber i ogórki. Ze stołu korzystamy na zasadzie szwedzkiego. Na weselach pojawia się też live cooking, czyli kucharz przygotowuje na oczach gości wybrane potrawy, np. naleśniki i placki.

Oprócz urozmaicenia w menu, liczy się również ilość potraw. Na stołach nie może zabraknąć jedzenia. Zimne przekąski, owoce i ciasta powinny być regularnie donoszone i uzupełnianie. Potraw nie może być także za dużo, żeby nie zmarnować jedzenia. Dania ciepłe są podane w równych odstępach czasu. Godziny serwowania ogłasza zespół, który je w tym samym czasie, co goście lub na samym początku, żeby zaproszeni nie musieli potem czekać na kapelę.

Dania powinny być podane w sposób estetyczny przez profesjonalny i uśmiechnięty personel. Kelnerzy powinny mieć skromny i czysty strój – być podobnie ubrani w firmowe ubranie. Warto również ustalić, że zabierzecie dania i ciasta, które zostały albo rozdać je gościom w zakupionych wcześniej plastikowych opakowaniach.

Dobrym pomysłem jest położenie obok każdej osoby menu z godzinami podawania potraw – jadłospis zwinięty w rulon i przewiązany wstążeczką.

ZAMAWIANE CIASTO

Zawsze można zamówić ciasto i tort z cukierni – najlepiej wszystko z jednej. Przed wyborem możemy umówić na degustację. Cukiernik pomoże nam podjąć decyzję, co do ilości i rodzaju ciast i tortu weselnego. Do wyboru są różne: kształty, kolory, smaki i dekoracje. Zamawiając ciasta, przyjmuje się 10 dag na osobę.

Słodkości są dowożone bezpośrednio do lokalu w wyznaczonym terminie. Najlepiej wybrać kilka cukierni oraz zapytać o ofertę i możliwość degustacji. Na ślub latem zamówienie trzeba złożyć najlepiej 3 miesiące wcześniej, aby zarezerwować stelaże i patery.

Warszawa

Angels Fruit Bouquets

Warszawa

Telefony: kom. 572 921 788
E-mail: wyślij wiadomość
Strona WWW: www.bukietyowocowe.pl

Inne: Firma Angels Fruit Bouquets tworzy oryginalne dekoracje z owoców. Jeżeli szukają Państwo czegoś wyjątkowego na przyjęcie weselne, to bukiety owocowe są idealnym rozwiązaniem. Owocowe kompozycje tworzone są z najlepszych gatunkowo Polskich i egzotycznych owoców dostępnych na rynku.

Polecamy
Ostatnio dodane
2017-01-17 Zespół Muzyczny JABADU Zespoły weselne
Rzeszów
2017-01-15 Fotovideoadi Filmowanie oraz fotografia. Posiadamy wieloletnie doświadczenie,pracujemy z pasją i pomysłem.Montujemy krótko, dynamicznie i ciekawie.Filmujemy z powietrza, z wnętrza samochodu Pary Młodej,dekorujemy salę weselną. Kliknij: https://www.youtube.com/watch?v=DrKOLuMFXhY Wideofilmowanie
Jastrzębie-Zdrój

Sonda

Gdzie pojedziecie w podróż poślubną?


Archiwum sond

Najbliższe śluby:

Złoty Krążek
Polecamy