wesele w górach
PlanowanieWesela.pl » Artykuły eksperckie » Jak otworzyć dom weselny?
Przewiń do treści
Polecamy
Złoty Krążek
Ostatnio dodane
2019-11-13 D&D Movies Wideofilmowanie
Bielsko-Biała
2019-11-13 Salon sukien ślubnych Justyna Suknie ślubne
Dębica
2019-10-06 Krzysztof Jaskólski Fotografia Specjalizuję się w fotografii ślubnej, reportaże oraz plenery ślubne wykonuję w Koninie, Kaliszu, Poznaniu, Gnieźnie oraz całej Wielkopolsce. Fotografia ślubna
Konin
Sonda

Gdzie pojedziecie w podróż poślubną?


Pokaż wszystko

Jak otworzyć dom weselny?

Zobacz bez czego nie może obejść się Twój dom weselny!

Jeden z najbardziej obecnie opłacalnych biznesów, to prowadzenie domu weselnego. Każdy kto miał już ten jedyny dzień za sobą, wie, że wesela przynoszą duże dochody, a wszystkie pary ślubne są w stanie oddać niemałe pieniądze, by wesele było jednym z najpiękniejszych dni w ciągu całego życia. Prowadzenie domu weselnego opłaca się, nikt w to chyba nie wątpi, ale trzeba przebić się przez gąszcz niemałej konkurencji. 

Piękna wizja, ale czy znalezienie odpowiedniego miejsca na lokal dla imprez okolicznościowych jest proste? Musimy spełnić szereg wytycznych i posiadać dryg do zarządzania lokalem i ludźmi. Nikt nie powierzy nam swoich planów weselnych, jeśli nie będziemy profesjonalnie obsługiwać swoich klientów, a zaplecze nie będzie odpowiednio przygotowane. Liczy się metraż, przestrzeń, wygodny dostęp do punktów sanitarnych. Młode pary często zwracają uwagę również na lokalizację, otoczenie i zieleń. Dom weselny powinien posiadać również własną bazę noclegową dla gości weselnych. 

exclusive-banquet-18288100-9.jpg

Wygląd jest ważny, jak cała estetyka i pierwsze wrażenie, ale jeszcze ważniejsze jest, to czego gołym okiem nie widać, czyli zaplecze gastronomiczne. Mało kto zwraca na to uwagę, a jednak często po odbytym weselu wszyscy rozmawiają na temat jedzenia. Jedni zachwalają menu, drudzy wystawiają negatywne opinie. Jak tego uniknąć?

Warto zainwestować w piece konwekcyjne, które sprawdzą się w dużej restauracji, jak i w domowym zaciszu. Są o wiele wydajniejsze. Czas przygotowania potraw jest krótszy, a zużycie energii jest również małe. Potrawy uzyskują niebywały smak, na co na pewno zwrócą uwagę goście weselni. Musimy jednak wiedzieć jaki rodzaj pieca jest najlepszy dla naszej kuchni. Zależy to od serwowanych potraw i specjalizacji obróbki termicznej. Czy nasza kuchnia przygotowywana jest głównie pod wpływem duszenia czy pieczenia w gorącym powietrzu a może smażenia. 

Najważniejsze, to satysfakcja naszego klienta i dbałość o każdy szczegół. Wesele będzie pięknym wydarzeniem i zostanie w pamięci na długo, jeśli potrawy będą smaczne, zdrowe i estetyczne. Nic tak bardzo nie cieszy jak rozkosz dla podniebienia.